AFM anunță o nouă sesiune de înscrieri în Octombrie pentru Programul Casa Verde Ftovoltaice

AFM anunță o nouă sesiune de înscrieri în Octombrie pentru Programul Casa Verde Ftovoltaice 1600 1200 Stoian Dalia

„În contextul în care mai avem în continuare buget pentru asemenea investiţii, pregătim o nouă sesiune de lansare. În acest sens, am făcut şi astăzi o primă consultare publică online cu beneficiari şi cu instalatori. Îmi propun ca, până la finalul lunii, să avem în consultare un Ghid de finanţare pentru continuarea acestui program, urmând ca în luna septembrie să-l definitivăm, astfel încât din octombrie să poată să pornească o nouă sesiune de înscrieri” Andreea Kohalmi-Szabo a precizat într-o conferință de presă.


Status Update Programul Casa Verde Fotovoltaice

Din cele aproximativ 26.000 de dosare avem:

  • 15,253 dosare admise (13.924 inițial, și 1.329 din contestații)
  • 10.461 de contestații încărcate în sistem
  • 7.848 de Avize Tehnice de Racordare încărcate în sistem
  • 6.746 de contracte transmise beneficiarilor spre semnare, din care 2.370 primite înapoi de la beneficiari
  • 8.866 cereri respinse conform listelor de pe site-ul AFM.

În continuare nu este foarte clar câte dosare și contestații au mai rămas de soluționat, iar termenul pentru soluționarea acestora a fost depășit.

Odată semnate contractele de finanțare de către beneficiari, aceștia au dreptul de a începe montarea instalațiilor.

Actualizarea Ghidului de Finanțare

Pe 12 august Administrației Fondului pentru Mediu a susținut prima consultare publică online pe platforma Webex pe tema ghidului Programului Național Casa Verde Fotovoltaice.

“Au fost dezbătute propunerile primite pe adresa de e-mail pusă la dispoziție de instituția noastră tuturor factorilor interesați care au dorit să ne transmită sugestiile cu privire la program. Toate aceste propuneri vor fi analizate și în măsura în care este oportun pentru îmbunătățirea programului, le vom transpune în proiectul de ghid care va fi supus dezbaterii publice. Estimez că vom avea acest proiect de ghid până la finalul lunii. Ne dorim să mai organizăm astfel de evenimente pentru a veni în întâmpinarea așteptărilor cetățenilor vis-a-vis de program”, a declarat preşedintele AFM, Andreea Kohalmi – Szabo.

Propunerea actuală este de a transmite Ghidul de Finanțare în dezbatere publică până la sfârșitul lunii, iar în luna Octombrie să fie organizată o nouă sesiune de înscriere.

Ce înseamnă pentru beneficiari?

Atât cei care au fost respinși acum cât și noi doritori vor putea aplica pentru a beneficia de finanțarea de 20.000 de lei sau 90% din cheltuielile eligibile.

În urma consultării publice a ghidului pașii ar putea surveni modificări. În caz contrar, puteți verifica aici pașii care au fost folosiți până acum.


Link-uri utile:


Am lansat Ghidul Prosumatorului ce explică tot ce ține de energia solară, dimensionări, soluții tehnice, autorizații și proces.  Dacă vrei să afli informații despre sisteme sau experiențele altor prosumatori, intră în .

Mai multe detalii puteți găsi pe blogul nostru despre prețul energiei vândute de prosumator și subvențiile oferite de stat.

  • Am depus dosar coret in 2019, ghinion , firma Elsaco Botosani a tepuit pe mai multe persoane in prima ziua cand au inceput inscriirile la ora 6 dimineata se aflau 8 pers.in fata mea,cum se explic la ce ora au inceput inregistrarea dosarelo s-au lasat numere pentru cunostinte care nusi aveau dosarele complete….

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.