Scopul energiaTa este educațional și de conștientizare
Cu peste 10 ani de experiență ai EFdeN în case solare, misiunea noastră este de informare și conștientizare a prosumatorilor din România despre cum își pot fructifica la maxim energia solară și introducerea principiilor de sustenabilitate în gospodăriile românilor, astfel crescându-ne nivelul de trai.
Echipa energiaTa
Povestea energiaTa s-a născut în 2012, prin calificarea echipei EFdeN la competiția de case solare 100% electrice, Solar Decathlon. Lovindu-se de problema injectării în rețea, pe 16 Februarie 2016, Mihai și Claudiu au inițiat proiectul energiaTa pentru a rezolva problema micilor producători de energie, a prosumatorilor. Pe parcurs s-au alăturat poveștii 3 noi ingineri: Eduard, Dalia și Victor.
Mânați de dorința promovării energiei regenerabile în România, au creat Ghidul Prosumatorului, ulterior și Sustenabil, pentru a sprijini viitorii prosumatori cu informații accesibile tehnice, birocratice și financiare despre realitatea adopției energiei solare în gospodărie.
Victor Gavrilă
Manager de proiect
Absolvent al Facultății de Energetică, și-a desfășurat activitatea în sectorul privat ca inginer de ofertare pentru sisteme fotovoltaice. În această calitate, a interacționat cu sute de prosumatori casnici și industriali, pe care i-a ghidat în înțelegerea principiilor energiei solare.
Experiența acumulată i-a permis să sintetizeze și să organizeze informațiile esențiale, coordonând realizarea Ghidului Prosumatorului Sustenabil. Victor crede în puterea comunităților de a ne îmbunătăți calitatea vieții fără compromisuri pentru mediul înconjurător.
Cofondator
Este absolvent al IEP (Institute of Energy Professionals) în 2015 cu certificarea ”Professional Energy Manager” și al Romanian Green Building Council în 2015 cu ”Green Building Professional”. Este membru al Consiliului Director la Comitetului Național Român.
Reprezintă de asemenea România în cadrul World Energy Council, fiind ales în TOP 100 Future Energy Leaders. Mai mult, în 2016, Claudiu Butacu a primit distincția Tânărul Energetician al Anului în cadrul galei Energy Awards. A participat la ultimele 3 ediții ale Solar Decathlon în 2012, 2014 și 2018. A fost inclus în ”Forbes 30 sub 30”, ”BIZ Campionii Inovației”.
Cofondator
În ultimii 8 ani Mihai a participat de 3 ediții ale celei mai importante competiții de case solare din lume Solar Decathlon (Madrid 2012, Versailles 2014 și Dubai 2018), câștigând peste 30 de premii naționale și internaționale. Este certificat ”Green Building Professional” de Romania Green Building Council și ”Passive House Tradesperson” de PHI.
A fost inclus în ”Forbes 30 sub 30”, ”BIZ Campionii Inovației”, este Președinte al Future Energy Leaders Romania, Co-președinte la Eisenhower Fellowships Youth Leaders, Global Shaper și Climate Ambassador al GYCN.
Consultant Tehnic
Eduard a participat în cea mai importantă competiție de case solară din lume Solar Decathlon, încă de la ediția din Madrid 2012. A făcut parte apoi din managementul pentru Versailles 2014 și consultanță pentru ediția din Dubai 2018.
Eduard este foarte ocupat, lucrând de peste 7 ani în mediul privat. O să revenim cu un bio complet când va avea timp.
Coordonator Ghidul Prosumatorului
Dalia Stoian este consultant tehnic și absolventă. În calitatea de coordonator al departamentului de Instalații Electrice și Automatizări al EFdeN, Dalia a participat la cea mai importantă competiție globală de case solare ce a avut loc în 2018 în Dubai, Solar Decathlon Middle East.
În liceu, Dalia a obținut de 3 ori locul I la competiția NASA Ames Space Settlement Contest, iar în 2019 a fost premiată în cadrul galei Doamne în Energie realizate de Focus Energetic. Ea este parte a Future Energy Leaders Romania și un jucător excelent de fotbal.
ONG
energiaTa este doar unul din multele proiecte EFdeN concentrate pe formarea de tineri profesioniști în domeniul construcțiilor sustenabile, iar colaborarea zi de zi din cadrul acestei echipe garantează o inovație și gândire holistică permanentă.
Recrutăm. Vino alături de noi!
Căutăm o persoană pasionată de comunicare, care să îmbrățișeze valorile sustenabilității și să contribuie la răspândirea acestora în rândul comunității. Viitorul nostru coleg va înțelege în profunzime principiile funcționării energiei fotovoltaice, va fi la curent cu aspectele financiare și legislative ce privesc prosumatorii, și va ajuta la integrarea acestor soluții sustenabile în locuințele lor.
Totodată, va avea rolul de a informa și educa publicul larg, prin campanii de comunicare strategice și impactante, inspirând oamenii să facă alegeri sustenabile pentru viitorul lor.
De asemenea, dacă îți plac numerele, analizele și politicile publice, scrie-ne.
Dacă vrei să comunici pentru o cauză cu impact global, scrie-ne.
Programul este flexibil ca timp și spațiu și este pe bază de voluntariat.
Skilluri pe care ți le vei dezvolta cu noi:
– Gândire critică & holistică
– Design de sisteme fotovoltaice
– Comunicarea facilă a aspectelor tehnice către oricine