Masa Rotundă de discuții organizată de energiaTa

Masa Rotundă de discuții organizată de energiaTa 2048 1152 Mihai Toader-Pasti

Misiunea energiaTa este de a face posibili prosumatorii în România, iar pentru a face acest lucru, anul trecut am început să identificăm problemele vorbind cu toate părțile implicate. Ne-am bucurat să vedem foarte multă deschidere față de subiect de la reprezentanți ai companiilor din energie, dar și ai administrației publice și autorităților și le mulțumim tuturor pentru acceptul de a dialoga și a căuta soluții.

Au participat viitori prosumatori, reprezentanți ai mediului privat, public, academic și media

Astăzi am organizat o întâlnire direct de la cei care au trecut deja prin procesul de avizare pentru a deveni prosumatori, care a fost experiența lor și dificultățile întâlnite pe parcursul procesului. Pentru facilitarea întregilor proceduri, sunt necesare reglementări speciale pentru consumatorii și producătorii casnici, o legea a prosumatorilor care să simplifice atât procesul de autorizare, cât și posibilitatea injectării în rețea și stabilirea unei metode compensatorii.

Ne-am bucurat să îi avem alături pe reprezentanți ai:

  • mediului privat Transelectrica, Romstal, Ati Solar
  • non-guvernamental EPG, PATRES, AFEER, RoGBC
  • specialiști din mediul academic
  • autorități publice: ANRE
  • media: InvestEnergy, Energynomics și Focus Energetic.

Credem că împreună, cu toții, putem face această schimbare! Rămâneți pe energiaTa pentru a afla când, în sfârșit, românii își vor putea produce singuri energia!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.