Cine suntem și ce facem

Cine suntem

Povestea a început în 2010, odată cu PRISPA, prima echipă a României care am participat în cea mai importantă competiție internațonală de locuințe sustenabile, Solar Decathlon Europe ce a avut loc în 2012 la Madrid. Ulterior am participat cu un nou proiect, EFdeN, la ediția din 2014 de la Versailles, alături de 20 de echipe din 16 țări și 4 continente. În tot acest proces am realizat că 80% din timp îl petrecem în clădiri care sunt departe de ceea ce ar trebui să fie și anume sustenabile, sigure, confortabile, eficiente energetic și prietenoase cu mediul.

Misiunea

Prin proiectul #EnergiaTa ne propunem să rezolvăm nesustenabilitate consumului de energie și să facilităm astfel producția de energii regenerabile pentru micii producători și posibilitatea injectării energiei în rețea cu scopul realizării tranziției de la combustibili clasici polunați la o energie verde, nepoluantă pentru mediu și societate.

Alătură-te inițiativei

Suntem în căutare mereu de colegi care să ne ajute în tot acest proces lung și complex de cercetare și implementare. Căutăm de asemenea companii care să se implice, să finanțeze și să amplifice acest demers pentru a putea produce energie verde, a polua mai puțin, a asigura securitatea energetică a României. Îndeplinirea obiectivelor conferinței UN de la COP21, Paris prin limitarea încălzirii globale la 2’C și reducerea emisiilor de CO2 si GHG sunt obligatorii pentru a avea o Planetă care să poată susține viața. La nivelul Uniunii Europene clădirile sunt repsonsabile pentru 36% din emisiile de CO2 și 40% din consumul de energie.

Competențe

Energii Regenerabile 90%
Arhitectură Bioclimatică 85%
Sustenabilitate 96%
Educație și Cercetare 80%
Politici Publice 50%
Finanțări și Bugete 95%
Parametrii de Confort și Sănătate 70%

Echipa noastră

Mihai Toader-Pasti
Mihai Toader-PastiCo-founder / Strategy and Advocacy Coordinator
Ing. Mihai Toader-Pasti este Managerul Proiectului EFdeN și Development & Policy Manager la Romania Green Building Council, oraganizație cu o vechime de peste 8 ani ce își propune încurajearea inițiativelor scopul de a avea clădiri mai sustenabile. EFdeN este Primul Centru de Cercetare a Condițiilor de Confort din România, în 2014 participând la cea mai importantă competiție internațională de profil, Solar Decathlon Europe, EFdeN fiind un proiect educațional și de cercetare premiat la nivel național și internațional.

După participarea din 2012 cu echipa PRISPA în Madrid, la ediția din 2014 din Versailles echipa EFdeN a proiectat, strâns fondurile necesare și construit locuință sigură și confortabilă, complet echipată și funcțională, fără facturi lunare care produce mai multă energie decât consumă și folosește cele mai bune și naturale materiale.

Mihai este unul dintre din 30 sub 30 premiați de Gala Forbes, membru VLER “Viitori Lideri Energeticieni din Romania”, program al Comitetului Național Român al Consiliului Mondial al Energiei, este certificat ca Profesionist al Clădirilor Verzi de câtre Consiliul Român al Clădirilor Verzi și certificat Sustainability Manager de către Denkstatt ECQA.

Claudiu Butacu
Claudiu ButacuCo-founder / Development and Policy Coordinator
Drd. ing. Claudiu Butacu, președintele Asociației Solar Decatlon București, are 27 de ani și în ultimii trei ani a contribuit la realizarea proiectului EFdeN, ce a presupus construcția unei case solare cât mai eficientă și independentă energetic, premiată național și internațional.

Este absolvent al IEP (Institute of Energy Professionals) în 2015 cu certificarea ”Professional Energy Manager” și al Romanian Green Building Council în 2015 cu ”Green Building Professional”, Sustainability Manager (ECQA – Progam LEAD SUS) și este membru al Consiliului Director la Comitetului Național Român al Consiliului Mondial al Energiei, făcând parte din programul Future Energy Leaders.

Mai mult, la finalul anului trecut, Claudiu Butacu a primit distincția Tânărul Energetician al Anului în cadrul galei Energy Awards și face parte din echipa Ministerului Energiei, ocupând funcția de Consilier Personal al Secretarului de Stat Cristian Bușu, vizând zonele de energii regenerabile, strategia energetică națională privind regimul rezidențial și integrarea tinerilor în mediul public/privat.