Obiectivul nostru este încurajarea prosumatorilor în România.

Proiectul a luat naștere pe 16 Februarie 2016, lovindu-ne de imposibilitatea injectării în rețea.

Nu ne vom opri până când România nu va fi 100% pe regenerabile.

Scopul energiaTa este educațional și de conștientizare

De peste 7 ani lucrăm împreună cu alte organizații și cu autoritățile publice pentru a face procesul cât mai simplu și cât mai avantajos pentru prosumatorii din România, atât din punct de vedere al duratei și birocrației procesului de autorizare, cât și al compensării pentru energia injectată în rețea.

Echipa energiaTa

Povestea energiaTa s-a născut în 2012, prin calificarea echipei EFdeN la competiția de case solare 100% electrice, Solar Decathlon, acesta fiind principalul lucru care îi unește pe cei 4.

Lovindu-se de problema injectării în rețea, pe 16 Februarie 2016, Mihai și Claudiu au inițiat proiectul energiaTa pentru a rezolva problema micilor producători de energie, a prosumatorilor. De curând s-au alăturat proiectului Eduard și Oana.

Mânați fiind de această dorință, au trebuit să învețe mai mult despre cum funcționează sistemul energetic național, despre avantajele, dar și despre dezavantajele energiei din surse regenerabile. Au identificat problemele și am găsit oameni deștepți cu ajutorul cărora am găsit și soluții. Povestea energiaTa o puteți citi aici, dacă sunteți curioși.

Cofondator

În ultimii 8 ani Mihai a participat de 3 ediții ale celei mai importante competiții de case solare din lume Solar Decathlon (Madrid 2012, Versailles 2014 și Dubai 2018), câștigând peste 30 de premii naționale și internaționale. Este certificat ”Green Building Professional” de Romania Green Building Council și ”Passive House Tradesperson” de PHI.

A fost inclus în ”Forbes 30 sub 30”, ”BIZ Campionii Inovației”, este Președinte al Future Energy Leaders Romania, Co-președinte la Eisenhower Fellowships Youth Leaders, Global Shaper și Climate Ambassador al GYCN.

Citește mai multe despre Mihai.

Cofondator

Este absolvent al IEP (Institute of Energy Professionals) în 2015 cu certificarea ”Professional Energy Manager” și al Romanian Green Building Council în 2015 cu ”Green Building Professional”. Este membru al Consiliului Director la Comitetului Național Român.

Reprezintă de asemenea România în cadrul World Energy Council, fiind ales în TOP 100 Future Energy Leaders. Mai mult, în 2016, Claudiu Butacu a primit distincția Tânărul Energetician al Anului în cadrul galei Energy Awards. A participat la ultimele 3 ediții ale Solar Decathlon în 2012, 2014 și 2018. A fost inclus în ”Forbes 30 sub 30”, ”BIZ Campionii Inovației”.

Citește mai multe despre Claudiu.

Consultant Tehnic

Eduard a participat în cea mai importantă competiție de case solară din lume Solar Decathlon, încă de la ediția din Madrid 2012. A făcut parte apoi din managementul pentru  Versailles 2014 și consultanță pentru ediția din Dubai 2018.

Eduard este foarte ocupat, lucrând de peste 7 ani în mediul privat. O să revenim cu un bio complet când va avea timp.

Coordonator Ghidul Prosumatorului

Dalia Stoian este studentă la facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnica București. În calitatea de coordonator al departamentului de Instalații Electrice și Automatizări al EFdeN, Dalia a participat la cea mai importantă competiție globală de case solare ce a avut loc în 2018 în Dubai, Solar Decathlon Middle East.

În liceu, Dalia a obținut de 3 ori locul I la competiția NASA Ames Space Settlement Contest, iar în 2019 a fost premiată în cadrul galei Doamne în Energie realizate de Focus Energetic. Ea este parte a Future Energy Leaders Romania și un jucător excelent de fotbal.

Recrutăm. Vino alături de noi!

Dacă ai o idee de cum putem accelera adopția regenerabilelor în România și vrei să te alături cauzei, scrie-ne. Dacă îți plac numerele, analizele și politicile publice, scrie-ne. Dacă vrei să comunici pentru o cauză cu impact global, scrie-ne. Programul este flexibilă ca timp și spațiu și este pe bază de voluntariat.